se_MÖBLER ÄR EN KONST 2017-11-13T17:17:59+00:00

eller

Det är en konst att tillverka möbler

Sedan 1949 har Vilax på ett hantverksmässigt sätt skapat möbler i olika former och färger. I vår fabrik i Staffanstorp växer en ny unik möbel fram varje dag. Det är både utmanande och roligt för oss och för våra hantverkare. Vi värnar om hantverket bakom våra produkter och ser våra hantverkare som konstnärer som tillsammans med designers, arkitekter och inredare skapar nya, unika möbler – konstföremål – varje dag.

Under 60 år har det varit en självklarhet och glädje att utveckla unika möbler i samarbete med inredare och arkitekter. Vi har sett många fantastiska kreationer på papper och de flesta av dem har vi lyckats bygga. Till Vilax 60-årsjubileum lät vi trycka upp skisser som fyra arkitekter/inredare gjort på möbler som vi tillverkat. Samtliga blad är tryckta i begränsad upplaga och är handsignerade av konstnärerna.

Pontus Lomar
Lomar Arkitekter, Stockholm

Lomar Arkitekter har kontor i Stockholm men arbetar över hela världen och har exempelvis gjort Max restauranger och inredningen till Fredsgatan 12 där vi levererat specialtillverkade soffor. Pontus Lomars illustration föreställer champagneloungen på restaurang F12.

Så här ser det ut sedan vi tillverkade sofforna och skissen blev verklighet.

www.lomar.se

Erik Nissen Johansen
Stylt Trampoli, Göteborg

Stylt Trampoli utgår från Göteborg men har världen som sin marknad. Under årens lopp har de med sina helhetslösningar skapat prisbelönta restaurang- och hotellkoncept över hela världen.

www.stylt.se

Peter Ågren
Millimeter Arkitekter, Stockholm

Millimeter Arkitekter har en gränsöverskridande verksamhet. Bland deras projekt återfinns bland annat PGA National of Sweden i Bara, dit vi levererat möbler. Peter Ågrens illustration föreställer en soffa till Restaurang Grodan i Stockholm.

Så här ser den färdiga interiören ut.

www.millimeter.se

David Gölén
Interior Concepts, Malmö

David Gölén skapar inredningar över hela landet och har bland annat gjort den numera klassiska ”banansoffan” på Espresso House.

Så här ser den färdiga interiören ut.

Svensktillverkat och handtillverkat på riktigt

Vi är idag en av få möbeltillverkare som fortfarande
har all sin produktion kvar i Sverige.

Svensktillverkat och handtillverkat på riktigt

Vi är idag en av få möbeltillverkare som fortfarande har all sin produktion kvar i Sverige.